Barcelona i New York unides per una gran regata
 
És la primera vegada en l'història de la vela que un club nàutic de l'Atlàntic i un altre del Mediterrani aconsegueixen un acord per al suport d'un rècord transoceànic homologat

23/11/2009
 
El Real Club Nàutic de Barcelona i el New York Yacht Club van signar el passat dilluns 23 de novembre un acord de col·laboració per a la promoció del NY-BCN Transoceanic Sailing Record (Rècord de Navegació Transoceànica entre Nova York i Barcelona), que es celebrarà a l'abril de 2010. L'objectiu és establir el rècord mundial de navegació a vela entre Nova York i Barcelona, una travessia inèdita fins avui en la vela d'alta competició. Amb aquesta aliança, ambdós clubs nàutics es converteixen en socis del projecte, aportant tot el seu coneixement i logística.
 
estatua-libertad-new-york
A cinc mesos de la celebració de la prova transoceànica, aquest acord entre dos dels clubs més importants de la vela mundial suposa la primera vegada en l'història de la vela que un club nàutic de l'Atlàntic i un altre del Mediterrani aconsegueixen un acord per al suport a un rècord transoceànic homologat entre una ciutat atlàntica i una mediterrània. Aquest nou rècord seria homologat pel World Sailing Speed Rècord Council (WSSRC), organisme internacional dependent de la International Sailing Federation (ISAF) que regula els rècords de velocitat a vela a tot el món.
 
Segons Joan Mir, president del Real Club Nàutic de Barcelona, “decidim unir-nos al New York Yacht Club amb la voluntat de fomentar les regates i desafiaments de projecció internacional i d'alt nivell competitiu”. Ha recordat que el New York Yacht Club és “un club de llarga tradició en el foment de la vela” i el que ell presideix “posseeix una amplíssima experiència de més de 130 anys en l'organització de competicions de vela d'alt nivell”, per la qual cosa “les sinergies entre ambdues institucions és total i augura un esdeveniment excepcional”.
 
barceloneta
La ciutat de Nova York serà l'escenari de la sortida dels dos vaixells espanyols participants en la competició, els Imoca Open 60 ‘Estrella Damm', amb el santanderino Pachi Rivero al front i el ‘W Hotels', al comandament del barceloní Alex Pella i l'alacantí Pepe Ribes, completant la tripulació de sis membres navegants nord-americans i espanyols d'ambdós clubs nàutics. Les dues embarcacions partiran la segona setmana d'abril de 2010 per arribar al port de Barcelona entre el 20 i el 30 d'abril. La competició durarà entre 18 i 22 dies per cobrir un recorregut d'aproximadament 3.900 milles nàutiques (7.223 km).

SBC comunicación / Efe 

OPINA -TORNAR